Hår

Håret!

Av  | 

 

Noen hårmyter

 

Her skal jeg ta for meg noen hårmyter som mange tror på. Jeg skal konludere om de er riktig eller feil.

 

1. Du bør vaske håret hver dag.

 

Vaske håret daglig vil fjerne hårets naturlige oljer og proteiner, tørker det ut. Da flere produkter vil være nødvendig, noe som forårsaket en syklus av overdreven bruk av produktet. Best å vaske to ganger i uken. «(Eller når håret er skittent!)

Konklusjon: FEIL!

 

2. Du får grått hår ved for mye stress.

 

Dette har alltid vært en vanlig tro uten bevis, men vi kommer nærmere å forstå det. Forskere fra New York University School of Medicine og Baylor College of Medicine publisert en studie i juni som ga bevis for at stresshormoner kan bidra til grå hår, via et komplisert stamcelle mekanisme. Men det var en studie gjort på mus, og det er sannsynligvis mange andre faktorer som bidrar til å gå grå, som genetikk og sykdom.

Konklusjon: SANSYNLIGVIS RIKTIG!

 

3. Hvis du napper ut et grått hår, får du to som gror tilbake.

 

Hver hårsekken kan reprodusere [ett hår] etter å ha blitt plukket, uavhengig av farge. Faktisk er det en dårlig idé og nappe dem ut. Tenk på hva som skjer når du over nappe øyenbrynene. «For mye napping vil skape en skallet flekk i stedet,»  du er advart.

 

konklusjon: FEIL!

 

4. Du kan ikke farge håret når du er gravid.

 

Dette er en som ofte fører til mye panikk, men ikke fortvil. Du trenger ikke gi opp din forfengelighet når du blir gravid Det er trygt å farge håret under svangerskapet. Hvis du fortsatt er i tvil kan du heller ta foliestriper da dette ikke er nær hodebunnen.

 

Konklusjon: FEIL!

 

5. vaske håret i øl gjør det stærkere.

øl

 

 

Den vanlige visdom her er at gjær og protein av malt og humle kan bidra til å styrke håret hvis du bruker det som en skylling. Samlet alkohol vil tørke håret mer enn proteiner reparere det. Vær forsiktig, og hvem ønsker håret hennes lukter som øl?

 

Konlusjon: FEIL!

 

 

Her er noen av mytene har du flere du ønsker svar på så send meg en mail 🙂

Mitt mål med bloggen er å dele mine erfaringer og gi tips/hjelp til alle som leser. Jeg har jobbet 10 år i utlandet alt fra LA, London, Vancouver, Madrid, tilsammen 18 års erfaring i min bransje. Jeg har jobbet som stylist for kjendiser hvor jeg har sminket og stylet håret til musikvideo, galla og events. Jeg har jobbet i LA og NY fashion week. Jeg har også erfaring fra tv og div photoshoots. Mine utdannelser er frisør, hudpleier, make up artist og neglteknikker. Jeg har flere make up og styling kurs i Oslo, så meld meg om du er interessert.